Rome of eigenlijk Roma natuurlijk.

Een korte beschrijving is eigenlijk een belediging. Wat een geschiedenis. Elk woord en elke frase kunt u Googlen voor meer informatie.

De Italiaanse hoofdstad, stad op de zeven heuvelen, Romulus en Remus, het Forum Romanum, het Pantheon, de Spaanse Trappen. De Villa Borghese, het Vaticaan en de Sint Pieter natuurlijk. De Catacomben.

Een stad met zeker 15 musea waaronder het Museo Nazionale Romano delle Terme. De stad waar Michelangelo, Botticelli en Da Vinci hun voetstappen hebben achtergelaten. Het Piazza Navona en bijna talloze andere fameuze pleinen. De Trevi Fontein.

Boeken, de Da Vinci Code en films, La Dolce Vita, hebben deze stad als decor gebruikt.

Maar ook vermaak, tussen de motorini door richting de uitgaanswijken, de Campo de’ Fiori en Trastevere. Waar je een lekkere pizza kunt scoren. Met een biertje of, minder gebruikelijk, een wijntje. Uiteraard kun je er naast pizza ook kennismaken met de overige Italiaanse gastronomische heerlijkheden.

Deze beschrijving doet de stad geen recht, u zult deze stad zelf moeten beleven. En met een basis vaardigheid Italiaans in de bagage wordt die beleving nog mooier.