Italië heeft een zeer rijk cultureel verleden. En ook in de huidige tijd neemt Italië binnen Europa op cultureel gebied een belangrijke plaats in. Het rijke verleden van Italië blijkt uit kunstenaars als Da Vinci, Michelangelo en Botticelli. Daarnaast ook schrijvers als Petrarca en Boccaccio en componisten als Verdi en Vivaldi. Italië kent ook schitterende bouwkunst als bijvoorbeeld de Romaanse toren in Pisa, de gotische dom in Florence en het Dogenpaleis in Venetië.

Eten en drinken

Italiaanse pizzaItalië heeft een geweldige keuken, vaak wordt er pasta of pizza geserveerd. Dat is echter niet het enige wat bekend is uit Italië, iedere streek, regio, stad en zelfs dorp heeft eigen specialiteiten en typische gerechten.

Italië heeft zeker twintig wijnregio’s. Vooral de witte en de rode Chianti’s staan goed bekend. Prosecco is de Italiaanse bubbeltjeswijn die erg populair is in Nederland.

Het water in Italië uit de kraan kan wel gedronken worden, maar smaakt niet echt lekker. We raden je aan om water in flessen te kopen.