Wereldberoemd en multicultureel. Is dat van de laatste tijd? Niet bepaald. Kelten, Romeinen, Hunnen, de Goten, de Longobarden, de Fransen, de Oostenrijkers en de Spanjaarden hebben Milaan allemaal in handen gehad.

En toen kwam de stroom arme zuid-Italianen halverwege de vorige eeuw. Maar het heeft de stad gemaakt tot wat het nu is. De mode-hoofdstad van de wereld met o.a.hoofdvestigingen van Versace, Armani en, Prada. Een stad om te winkelen, zeker! De Galleria Vittorio Emanuele natuurlijk maar ook de Via Monte Napoleone, Via Manzoni, Via Dante en de Corso Venezia.

Maar qua cultuur doet Milaan niet onder. Het Laatste Avondmaal van Da Vinci is op de muur geschilderd van het klooster Santa Maria delle Grazie. Het Castello Sforzesco en het “door” de familie Sforza gebouwd Duomo staan natuurlijk ook in Milaan. En het wereldberoemde La Scala theater uit 1778.

De Risotto Milanese zegt genoeg over de gastronomie. Maar ook geweldige Delicatessen zaken waar heerlijkheden uit Noord en Zuid Italie samenkomen. Bezoek bijvoorbeeld Peck op de Via Spadari 9.

Ook deze stad is eigenlijk een “must see”.