FacebooktwitterrssFacebooktwitterrss

Waarom Italiaans leren?Perché? Wat een belangrijk woord eigenlijk! Filosofisch. Praktisch. Logisch. Waarom willen we weten waarom en wat willen we dan allemaal weten. Pffff, laten we het in deze eerste blog even lekker simpel houden.

Waarom wil men een vreemde taal leren, en in ons geval, Italiaans?

Van mijzelf weet ik het natuurlijk. Zo werkte ik in Nederland voor een Italiaans dochterbedrijf. Wij deden de verkoop en distributie voor de producten die in de fabriek in Concesio, Italië, gemaakt werden. Hiervoor had ik dagelijks contact via de telefoon en fax met mijn Italiaanse collega’s, in het Engels! Rampzalig, zelfs als ik mijn Engels terugbracht naar een kinderlijk niveau wist ik niet zeker of mijn boodschap goed was aangekomen. Redelijk belangrijk in een commerciële omgeving als je je klanten wilt behouden. Tegen het bedrijfsbeleid in ben ik toen Italiaans gaan studeren en heb dat bijna 4 jaar volgehouden. Respect van mijn Italiaanse collega’s en deuren gingen open!

Al meer dan 25 jaar nu, bezoek ik Italië. Bezoeken is het woord niet meer, het is een stukje thuiskomen. Italië is onderdeel van mijn dagelijkse leven geworden en dus ook vaak het onderwerp van gesprek. Vandaar dat ik mag zeggen dat ik de meeste redenen wel ken waarom mensen deze mooie taal zijn gaan leren en nog zullen gaan leren.

Een kleine opsomming; Vakantie, altijd makkelijk als je jezelf een beetje kunt redden. Veel voorkomend maar wat dacht je van de liefde.

Veel Nederlanders zijn met Italianen getrouwd. En ook al woon je dan in Nederland er is altijd nog de familie in Italië waar je toch makkelijker mee communiceert wanneer je een paar woorden begrijpt.

Nog een keer liefde maar dan liefde voor het land. Liefde die zo groot is dat de wens is ontstaan om naar Italië te emigreren. Dan is het belangrijk de Italiaanse taal te leren. De Italianen beginnen zich wel te ontwikkelen in de Engels taal maar het is nog steeds niet optimaal.

Vier redenen dus: Werk, Vakantie, Liefde en het land Italië.

Overigens niet onbelangrijk, was mijn werk commercieel, maar vanuit vele beroepen (maar ook hobby’s) ontstaat vaak de link met Italië.

Techniek, Design, Mode, Literatuur, Kunst, Architectuur, Gastronomie, Vinologie, Sport.

Mijn schrijvers capaciteiten laten wellicht te wensen over maar passie is er genoeg en daarmee hoop ik deze blog over Italië en het Italiaans met al zijn facetten af en toe een mooie invulling te kunnen geven.

[total-poll id=436] FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *