FacebooktwitterrssFacebooktwitterrss

Engels, Frans en Duits zijn talen die we automatisch op school leren. Engels is natuurlijk een wereldtaal en Frans en Duits zijn belangrijke talen binnen Europa. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die Spaans willen leren omdat ook deze taal over de hele wereld wordt gesproken. Italiaans is dat niet. Toch besluiten steeds meer mensen de taal te gaan leren. De mensen die Italiaans willen leren, vallen over het algemeen echter in een andere categorie dan studenten. Natuurlijk zullen sommigen de Italiaanse taal willen leren voor professionele redenen. Als leraar in de Italiaanse taal is het echter mijn ervaring dat de meeste mensen die deze taal willen leren dit doen omdat ze liefhebber zijn. Zoals je liefhebber kunt zijn van voetbal, muziek of cultuur, zo kun je ook liefhebber zijn van de Italiaanse taal. In dit artikel zal ik vijf redenen benoemen waarom mensen Italiaans zouden willen leren.

Italiaans leren

Muzikale taal
De taal is ontzettend muzikaal. Veel studenten geven aan dat Italiaans erg aangenaam is om te horen. En zeg nou zelf, waarom zou Mozart zijn opera’s gecomponeerd hebben in het Italiaans in plaats van het Duits?

Warmte
In Italië zijn familie banden ontzettend belangrijk. Het gezin is hier de hoeksteen van de samenleving. Zo krijgen kinderen hun hele leven zorg en aandacht van hun ouders, zonder dat leeftijd daarbij een rol speelt. Voor sommige buitenlanders klinkt dat vreemd in de oren, omdat men gewend is om al vroeg op eigen benen te staan. In Italië staat het gezin echter centraal en moet alles wijken voor de familie. Opvallend genoeg lijkt dit ook een belangrijk ingrediënt te zijn waardoor veel liefhebbers van Italië zo van het land en de taal houden. Hier heb je namelijk altijd een persoon en vaak meerdere personen die je ’thuis’ kunt noemen en waar je altijd terecht kunt. Dit gevoel van saamhorigheid dien je als leraar van de Italiaanse taal ook over te brengen in de lessen.

Schoonheid
Voor schoonheid moet je in Italië zijn. Je vindt in dit land de meest schone kunst en natuurlijk ook prachtige vrouwen en mannen. Met deze muzikale taal wordt regelmatig een ode gebracht aan de schoonheden in het land.

Creativiteit
Italianen staan bekend als zeer creatieve mensen. Of het nu gaat om eten maken, kunst of het bedrijfsleven; Italianen zijn zeer creatief. Dit kun je dus ook verwachten tijdens de taalles, waardoor je onvoorspelbare methodes en oefeningen zult tegenkomen. Dit wordt door de leerlingen meestal erg gewaardeerd.

Passie
Last but not least: alles wat Italianen doen, doen ze met passie. Ook het spreken van de taal of het uitleggen van de regels in deze taal gaat met enorm veel passie. Dat merk je bijvoorbeeld aan de lichaamstaal van iemand die Italiaans spreekt. Dat gaat vaak gepaard met enorm veel gebaren. Hieruit blijkt het enthousiasme voor wat gezegd wordt. Op een dergelijke manier les krijgen is vernieuwend en het enthousiasme is zeer aanstekelijk waardoor je binnen de kortste keren verliefd bent op de Italiaanse taal!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *