Nederlands English

Spaghetti Bolognese (Ragu Bolognese)

Als je in Italië om Spaghetti Bolognese vraagt, zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij Bolognese noemen, heet in Italië ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.



Ingrediënten (voor 4 personen)

» 250 gr rundergehakt;
» 250 gr varkensgehakt;
» 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden;
» 1 ui;
» 1 teentje knoflook;
» 1 tak selder;
» 1 wortel;
» 0.5 liter rode wijn;
» 100 ml bouillon;
» 1 blik gepelde tomaten;
» 2 eetlepels tomatenpuree;
» peper en zout;
» oregano;
» basilicum;
» paprika;
» rozemarijn;
» tijm;
» 1 laurierblad;
» boter;
» olijfolie.



Voorbereiding

De spullen inslaan en de saus maken. Begin zeker 3 á 4 uur van tevoren.



Bereiding

Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed door elkaar, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn, bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij. Laat dit vervolgens op een zacht vuurtje enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 á 4 uur blijven staan. Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij. Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti 'al dente' en je giet de saus over de pasta.



Serveren

Altijd lekker met sla.

 

Bron: Smulweb